16/03/2021 16/03/2021 Tηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021 άρχισε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγχωρήσεως». Το απόγευμα στις 18¨00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Μίλησε καταλλήλως για τη Μεγάλη...
16 Μαρτίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 11:14

Η συγχωρητική ευχή στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Διαδώστε:
Η συγχωρητική ευχή στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Tηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021 άρχισε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγχωρήσεως».

Το απόγευμα στις 18¨00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Μίλησε καταλλήλως για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και για τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας εδώ και ένα χρόνο. Τελειώνοντας την ομιλία του ζήτησε συγνώμη από όποιον πίκρανε ή στενοχώρησε με τυχόν λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συγχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων