11/07/2021 11/07/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Οικουμενικού και ιδιαιτέρως λαοφιλούς Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και του Αγίου Σωφρονίου Έσσεξ, στην καρδιά της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με...
11 Ιουλίου, 2021 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 11:06

Ιερά Αγρυπνία εις μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Έσσεξ

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία εις μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Έσσεξ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Οικουμενικού και ιδιαιτέρως λαοφιλούς Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και του Αγίου Σωφρονίου Έσσεξ, στην καρδιά της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ναό, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη τους προς τον μεγάλο Άγιο της εποχής μας.

Μετά την ακολουθία του Όρθρου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του παρεπιδημούντος στην Ιερά Μητρόπολη, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα, Βοηθού του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οφειλετικώς, οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη, αφού σαν σήμερα εξεδήμησε προς Κύριον. Να σημειώσουμε πως αμφότεροι οι Αρχιερείς Χειροτονήθηκαν Κληρικοί στη Θεσσαλονίκη υπό του κυρού Παντελεήμονος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων