16/12/2020 16/12/2020 Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020. Προ της Απολύσεως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τις εννιά ημέρες κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Κατά την ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 18:43

“Ο γέροντας Αλέξιος υπήρξε ένας άνθρωπος που φιλοσοφούσε τη ζωή”

Διαδώστε:
“Ο γέροντας Αλέξιος υπήρξε ένας άνθρωπος που φιλοσοφούσε τη ζωή”

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020. Προ της Απολύσεως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τις εννιά ημέρες κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Κατά την ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ανέφερε πως «υπήρξε ένας πολύ συναισθηματικός χαρακτήρας που έκρυβε όμως τα πολλά του συναισθήματα αφού τα χαρίσματα ως θησαυροί δε μπορούν πάντα να εμφανίζονται, αλλά πρέπει να υπάρχουν χαρακτήρες που να τα ψάχνουν και να τα αναζητούν. Όποιος αναζητούσε μέσα στον χαρακτήρα του γέροντα Αλέξιου να βρει έναν μικρό θησαυρό δεν έφευγε ποτέ με την θλίψη και τα άδεια χέρια. Η αγάπη του, οι ιδέες του, η προσωπικότητά του σε ενέπνεαν, ώστε να συνεχίζεις παραπάνω τα βήματά σου, αφού ο γέροντας Αλέξιος υπήρξε ένας άνθρωπος που βαθυστόχαστα φιλοσοφούσε τη ζωή και πολύ ηθικά ιχνηλατούσε πάνω σε αυτή”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου όπου αναπαύεται από της 8 Δεκεμβρίου 2020 ο μακαριστός Ιεράρχης στον αύλειο χώρο του ναού.

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων