07/02/2019 07/02/2019 Στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρικάλων τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παρθένιο.   Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 με ευσέβεια και κατάνυξη υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και οι κάτοικοι των Τρικάλων. Τον Άγιο...
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2019 - 9:08

Ο Μητρ.Τρίκκης στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παρθενίου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Τρίκκης στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παρθενίου

Στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρικάλων τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παρθένιο.

 

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 με ευσέβεια και κατάνυξη υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και οι κάτοικοι των Τρικάλων.

Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Γιουβανέλης.

Εν συνεχεία τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται στο υπόγειο του Κεντρικού Ναού από τον Σεβασμιώτατο ο οποίος κατόπιν Χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού και της ακολουθίας της αρτοκλασίας συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και Χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Οικονόμο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πύρρας π. Γεώργιο Πολυγένη ο οποίος παραλλήλως εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας και του χωρίου Άγιος Νικόλαος (Καμνάϊ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων