30/05/2021 30/05/2021 Τελέστηκε με την δέουσα ευλάβεια και εν μέσω αναστάσιμης χαράς, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλης των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Το πρωί της 30ής Μαΐου 2021 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε...
30 Μαΐου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 15:00

Τα Τρίκαλα εόρτασαν τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα εόρτασαν τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Τελέστηκε με την δέουσα ευλάβεια και εν μέσω αναστάσιμης χαράς, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλης των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Το πρωί της 30ής Μαΐου 2021 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Την ώρα του «Κοινωνικού» ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας στον πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε αρχιερατικό τρισάγιο επί του τάφου όπου αναπαύεται από της 8ης Δεκεμβρίου 2020 ο μακαριστός Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κυρός Αλέξιος στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του οποίου ο μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε κτήτορας.

 

 

Δείτε το σχετικό πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων 30 Μαΐου 2021

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων