13/11/2019 13/11/2019 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνια που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Στον κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς, Αρχές και Μοναστικές Αδελφότητες του τόπου, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο εορτάζον Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 14:01

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Ποιμενάρχη τους

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Ποιμενάρχη τους

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνια που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς, Αρχές και Μοναστικές Αδελφότητες του τόπου, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο εορτάζον Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και πλειάδος ιερέων.

Την ώρα του « Κοινωνικού» κατά το Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο σύντομο κήρυγμά του ομίλησε για τον Ιερό Χρυσόστομο και ευχήθηκε καταλλήλως εκ μέρους όλων στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο.

Πριν το τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, τον κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και το λαό της επαρχίας του, για τη συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του. Ζήτησε δε, τις προσευχές όλων των παρισταμένων για να του χαρίζει ο Θεός ταπείνωση και δύναμη προς εκπλήρωση της Αρχιερατικής του διακονίας.

Συνέχισε δε με τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: «Αυτός που αγρυπνεί τη νύχτα στην προσευχή, την άλλη μέρα μπορεί να εργασθεί ποιο καλά, διότι τον χαριτώνει ο Θεός κι ανανεώνεται ψυχικά. Αντίθετα όποιος δεν έχει διάθεση να κάνει θυσίες για την αγάπη του Χριστού, ο ίδιος αποκλείει τον εαυτό του απ’ την χάρι».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων καθημερινά θα τελεί Ιερά Αγρυπνία σε Ναούς της πόλεως και των χωρίων.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο εορτάζον Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλε το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του μεθεόρτου Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων