19/09/2021 19/09/2021 Οι τοπικές εορτές της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και αν υπάρχει ένα Ιερό Εικόνισμα της, είναι σαν την εορτή της Μητέρας μας… Είναι επακριβώς η εορτή της Μητέρας μας. Σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου,  η Ενορία της Μεγάρχης και ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Μεγάρχης εορτάζουν την Χαριτόβρυτη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστίν. Στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 9:12

Τρίκαλα: Η Μεγάρχη γιορτάζει το Άξιον Εστί

Διαδώστε:
Τρίκαλα: Η Μεγάρχη γιορτάζει το Άξιον Εστί

Οι τοπικές εορτές της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και αν υπάρχει ένα Ιερό Εικόνισμα της, είναι σαν την εορτή της Μητέρας μας… Είναι επακριβώς η εορτή της Μητέρας μας. Σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου,  η Ενορία της Μεγάρχης και ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Μεγάρχης εορτάζουν την Χαριτόβρυτη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστίν.

Στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, η συγκεκριμένη ιερά εικόνα δίνει την ευκαιρία να εορτασθεί και να τιμηθεί η Τιμιωτέρα και Υψηλοτέρα των Ουρανών… «Με περισσή αγάπη, χαρά, φροντίδα και κατάνυξη», αναφέρουν εκ της ενορίας, «θα γονατίσουμε στην Ιερά της Εικόνα, θα προσευχηθούμε και θα δοξολογήσουμε το όνομα της, θα χαράξουμε με τα δάκρυα μας, όπως τότε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, τα όμορφα λόγια:

«Άξιον εστίν ως αληθώς
μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον,
Σε μεγαλύνομεν.»

Έτσι, χθες το απόγευμα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αναστάσιμος Μέγας Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος και αρτοκλασία. Στο τέλος του Εσπερινού, διανεμήθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία εκ του Ιερού Ναού προς τους προσκυνητές.
Σήμερα, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με το Ύψωμα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Άξιον Εστίν.

Το βράδυ της Κυριακής μεταξύ 21:00-00:15 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψαλλούν και τα εγκώμια ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου.

Η ενορία καλεί τους πιστούς όπως προσέλθουν για να λάβουν την ευχή, την χάρη και ευλογία της Υπερευλογημένης και Μητέρας Του Θεού ημών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων