12/04/2019 12/04/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού προϋπάντησε πανδήμως στην κεντρική πλατεία του χωρίου της Αγίας Κυριακής Τρικάλων το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Μετεωριτίσσης», κατά την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019. Την Εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο...
12 Απριλίου, 2019 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2019 - 15:12

ΒΙΝΤΕΟ – Υποδοχή Παναγίας «Μετεωριτίσσης» στο χωριό Αγία Κυριακή

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Υποδοχή Παναγίας «Μετεωριτίσσης» στο χωριό Αγία Κυριακή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού προϋπάντησε πανδήμως στην κεντρική πλατεία του χωρίου της Αγίας Κυριακής Τρικάλων το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Μετεωριτίσσης», κατά την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019.

Την Εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νήφωνα Καψάλη.

Μετά το πέρας της υποδοχής, με ευλάβεια κλήρος και λαός, συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία της Παναγίας προς τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 

 

Με την άφιξη την Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού συμπαραστατούμενος από την συνοδεία του και πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε θαυμάσια η χορωδία «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Σπύρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων