Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
01 Φεβρουαρίου, 2024

Φλώρινα: Τιμητική βράβευση των συνταξιοδοτηθέντων το 2023 εκπαιδευτικών

Διαδώστε:

Εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, εφόρων και προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων και τιμητική βράβευση των συνταξιοδοτηθέντων το 2023 εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, από την Ιερά Μητρόπολη, στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου, νέων και παιδιών, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, η οποία ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Δήμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος απηύθυνε τον εναρκτήριο χαιρετισμό, αναφερόμενος στη σοφία και το πνεύμα των Αγιών Πατέρων που έδωσαν νέα ώθηση στον ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία, με την παρότρυνση να ακολουθήσουμε τα βήματά τους, ώστε να συναντήσουμε τη σοφία των Αγίων.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφεριάρχης Οικονομικών κ. Λύσσανδρος Μεταξάς, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Σοφία Φοδούλη – Τζώτζη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασιλείου Γιαννάκη, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας Συνταγματάρχης Στέφανος Δοξάκης, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Δημοτικής Αστυνομίας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Νικόλαος Κωνσταντινίδης, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας κα. Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και ασκών καθήκοντα Διευθυντή κ. Ζαχαρίας Τόνας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» κ. Γεώργιος Μάντσος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και εκπαιδευτικοί. Δι’ επιστολής χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου και Πέτη Πέρκα, κωλυόμενοι αμφότεροι λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα. Ευαγγελία Ρίζου, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Φλώρινας, και τρεις ομιλητές, εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης, αναφέρθηκαν στους Τρεις Ιεράρχες, προσεγγίζοντας πτυχές της Θεολογίας, της συγγραφικής παραγωγής, της ποιμαντικής δράσης και της ζωής τους:

Κατόπιν, η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» απέδωσε ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών και τις καταβασίες της εορτής της Υπαπαντής.

Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης, επέδωσε τιμητική βράβευση σε 33 εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το έτος 2023, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο, δίνοντας ως ευλογία μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών και επιδίδοντάς τους Ευεργετήριο Γράμμα για την αφοσίωση τους στην Εκπαίδευση και την πολυετή διακονία τους στην παιδεία και τη μόρφωση των νέων της πατρίδας μας, ευχόμενος ο Θεός να τους χαρίζει υγεία, έτη πολλά και ευλογημένα.

Οι τιμηθέντες εκπαιδευτικοί:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και Φλώρινας:

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και Φλώρινας:

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τους δύο Διευθυντές των Εκπαιδεύσεων, τιμώντας στο πρόσωπό τους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, ευχόμενος να έχουν δύναμη, υπομονή και υγεία, ώστε να συνεχίσουν το θαυμάσιο και θεάρεστο έργο τους.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες 

Διαδώστε: