05/09/2018 11/10/2018 Τη διαφωνία του για την κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή “συνιστά ακρωτηριασμό των βάσεων του πολιτισμού μας”. Η ανακοίνωση “Ο Πωλ Βαλερύ, εκ των κυριοτέρων εκφραστών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είχε αναφέρει ότι ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στηρίζεται σε τρία θεμέλια: τον Γολγοθα, την Ακρόπολη...
05 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 11:27

Μητροπολίτης Χίου: Η κατάργηση των λατινικών συνιστά πνευματική αφυδάτωση

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Χίου: Η κατάργηση των λατινικών συνιστά πνευματική αφυδάτωση

Τη διαφωνία του για την κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή “συνιστά ακρωτηριασμό των βάσεων του πολιτισμού μας”.

Η ανακοίνωση

“Ο Πωλ Βαλερύ, εκ των κυριοτέρων εκφραστών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είχε αναφέρει ότι ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στηρίζεται σε τρία θεμέλια:
τον Γολγοθα, την Ακρόπολη και το Καπιτώλιο, αναφερόμενος στον Χριστιανικό λόγο της Αληθείας και της κατά Χριστόν Αγάπης, την φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων και την νομική σκέψη των Ρωμαίων. Η κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών συνιστά ακρωτηριασμό των βάσεων του πολιτισμού μας και πνευματική αφυδάτωση των ανθρωπιστικών σπουδών, με ανησυχητικές συνέπειες στην διαμόρφωση του ολοκληρωμένου Ελληνα και Ευρωπαίου πολίτη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων