24/10/2021 24/10/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των κατηχητικών σχολείων για το εκκλησιαστικό έτος 2021 2022, σήμερα το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών συμμετείχε από κάθε κατηχητικό σχολείο αντιπροσωπεία έως 5 παιδιών συνοδευόμενα από τον κατηχητή η την κατηχήτριά τους. Ο...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 17:19

Αγιασμός Έναρξης Κατηχητικών στη Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Αγιασμός Έναρξης Κατηχητικών στη Μητρόπολη Χίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των κατηχητικών σχολείων για το εκκλησιαστικό έτος 2021 2022, σήμερα το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών συμμετείχε από κάθε κατηχητικό σχολείο αντιπροσωπεία έως 5 παιδιών συνοδευόμενα από τον κατηχητή η την κατηχήτριά τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δόξασε τον Θεό διότι και φέτος, έστω και με περιορισμούς, θα ξεκινήσει η λειτουργία των κατηχητικών σχολείων. Ιδιαιτέρως τόνισε ότι λόγω της επετείου των 200 χρόνων από της ενάρξεως της Ελληνικής επαναστάσεως τα θέματα των κατηχητικών σχολείων θα είναι σχετικά με την ιστορία του τόπου. Μάλιστα για να γίνουν ευληπτότερα στα παιδιά, τα ιστορικά γεγονότα θα διδάσκονται μέσα από θεατρικά δρώμενα ώστε οι μαθητές των κατηχητικών, υποκρινόμενα τους ήρωες της επαναστάσεως να βιώνουν το κλίμα της εποχής και να εμπνέονται από τον αγώνα τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία.

Τέλος ο Σεβασμιότατος μοίρασε στα παιδιά μία εικόνα του Ιησού Χριστού και σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως όπου εικονίζονται ήρωες της επαναστάσεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων