04/10/2020 04/10/2020 Με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού ετελέσθη την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, η Ακολουθία του Αγιασμού της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαιρακτάρης». Ο Σεβασμιώτατος Χίου απευθύνοντας πατρική διδαχή στους Καθηγητές...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 11:25

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Χίου

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Χίου

Με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού ετελέσθη την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, η Ακολουθία του Αγιασμού της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαιρακτάρης».

Ο Σεβασμιώτατος Χίου απευθύνοντας πατρική διδαχή στους Καθηγητές και Σπουδαστές της Σχολής εστίασε τον λόγο του στους όρους «διακονία», «ιερή» και «σεμνή» περί της εκκλησιαστικής μουσικής και προέβη σε βαθειά θεολογική ανάλυση των όρων αυτών για τον τρόπο παρουσίας των ιεροψαλτών και αποδόσεως των μεστών θεολογικών νοημάτων εκκλησιαστικών ύμνων.

Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Άρχων Μαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο για την τέλεση του αγιασμού ως και την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Σχολή, τους διδάσκοντας και διδασκομένους της Σχολής και ανακοίνωσε το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο και ακολουθεί.

Κατά το Ιεραποστολικόν έτος 2020 -2021 στην Σχολή θα διδάξουν:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. ΜΑΡΚΟΣ το μάθημα “Εισαγωγή εις την Υμνολογίαν και Ερμηνεία Υμνογραφικών Κειμένων”.

Ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Ιωάννης Κατσούνης, τα μαθήματα “Λειτουργική και Τυπικόν”.

Ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Τζιώτης, το μάθημα της Υμνολογίας.

Ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος κ. Μιχαήλ Ζευγιός, τα μαθήματα “Ιστορία της Βυζαντινής Εκκλ/κης Μουσικής και Μουσικολογία”.

Οι: κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Διπλωματούχος του Εθνικού ‘Ωδείου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου, κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου και κ. Σταύρος Στείρος, Διπλωματούχος του Εθνικού ‘Ωδείου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ιερού Αγίου Μάρκου Βροντάδου, θα διδάξουν το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής.

Δοξασμένο το όνομα του υπό των Αγγέλων αινουμένου Τριαδικού Θεού και μακαρία η ανάπαυση της ψυχής του ιδρυτού της Σχολής μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Διονυσίου Μπαιρακτάρη για την πνευματική αυτή ευκαιρία που δίδεται στους ευσεβείς εφιεμένους να σπουδάσουν την ιερή τέχνη του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού και του Αγίου Μηνά του Καλικελάδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων