25/04/2021 25/04/2021 Την Κυριακή των Βαίων, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από της ενάρξεως του ιερού αγώνος της εθνικής παλιγγενεσίας, ο οποίος έγινε «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», τίμησε την ηρωικήν έξοδον των «ελευθέρων πολιορκημένων» της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου. Μάλιστα...
25 Απριλίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2021 - 22:41

Ανεπέμφθη δέηση υπέρ των ηρώων του Μεσολογγίου και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος

Διαδώστε:
Ανεπέμφθη δέηση υπέρ των ηρώων του Μεσολογγίου και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος

Την Κυριακή των Βαίων, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από της ενάρξεως του ιερού αγώνος της εθνικής παλιγγενεσίας, ο οποίος έγινε «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», τίμησε την ηρωικήν έξοδον των «ελευθέρων πολιορκημένων» της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος διά αποφάσεώς του καθιέρωσε από εφέτος τον εορτασμό στον Ιερό Ναό εις τον οποίον θα τελήται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της ημέρας, εις τον οποίον και θα μεταφέρεται ο πίναξ της εξόδου, δώρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά εις τον Χίον Ιεράρχην όταν διηκόνει ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου το έτος 2011.

Εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δεδομένης και της ημερομηνίας μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου ιερούργησε εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Μάρκου Βροντάδου. Εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος, κατά τον ιερόν Χρυσόστομον, εις το υποζύγιον, το οποίον έφερε τον Χριστόν και επεσήμανε το ιερόν καθήκον όλων να φέρωμεν, να λιτανεύωμεν τον Χριστόν, λόγοις τε και πράξεσι, μέσα εις ένα κόσμον, ο οποίος άλλοτε θα μας επευφημή και άλλοτε θα μας υβρίζη δι’αυτό.

Επίσης ανεφέρθη στην ηρωικήν έξοδον των υπερασπιστών της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου, τον ρόλον των Κληρικών και την έμπευσιν εις τον Διονύσιον Σολωμόν και τους Φιλέλληνες.

Προ της απολύσεως ανεπέμφθη δέησις υπέρ των ηρώων του Μεσολογγίου και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Παρόντες ήσαν ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Μπουγδάνος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας και Ισίδωρος Ντομάτας, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και ευσεβείς ενορίται.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων