11/07/2021 11/07/2021 Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και υιικής συγκινήσεως τίμησε κι εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τον Προκάτοχο και Γέροντά του κυρό Διονύσιο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 ετών από της εκδημίας του. Ο Χίος Ιεράρχης κάλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όλους τους Ιερείς που είχε χειροτονήσει ο προκάτοχός του κι...
11 Ιουλίου, 2021 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 18:13

Δέκα χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου

Διαδώστε:
Δέκα χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και υιικής συγκινήσεως τίμησε κι εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τον Προκάτοχο και Γέροντά του κυρό Διονύσιο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 ετών από της εκδημίας του.

Ο Χίος Ιεράρχης κάλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όλους τους Ιερείς που είχε χειροτονήσει ο προκάτοχός του κι ετέλεσε Μνημόσυνο, αναφερόμενος στην προτροπή του μακαριστού Διονυσίου να υποστηρίζουμε την ενότητα της Εκκλησίας και το Ελληνικό Έθνος.

Επίσης, ο νυν Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη μακροθυμία και συγχωρητικότητα του Γέροντός του και καθιέρωσε στη μνήμη του μία υποτροφία για όποιον θέλει να σπουδάσει Βυζαντινή Μουσική.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου είπε: «ο Χίου Διονύσιος κληροδότησε στην Χίο ένα ανεκτίμητο θησαυρό, την ΕΥΧΗ του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων