09/10/2021 09/10/2021 Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, σύμφωνα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, ήγαγε την ημέρα της δεκάτης επετείου από την χειροτονία του σε Μητροπολίτη. Το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (συνοδικό πολίτευμα) αφού παρακολούθησε με φιλακόλουθη διάθεση την πρωινή μοναστική ακολουθία στο...
09 Οκτωβρίου, 2021 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 21:13

Επέτειος Χειροτονίας Μητροπολίτη Χίου

Διαδώστε:
Επέτειος Χειροτονίας Μητροπολίτη Χίου

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, σύμφωνα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, ήγαγε την ημέρα της δεκάτης επετείου από την χειροτονία του σε Μητροπολίτη.

Το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (συνοδικό πολίτευμα) αφού παρακολούθησε με φιλακόλουθη διάθεση την πρωινή μοναστική ακολουθία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πεντέλης, ενώ την ίδια ώρα τελέσθηκε Θεία Λειτουργιά στον Ιερό Ναό Αγ. Μάρκου Βροντάδου Χίου.

Το απόγευμα ο Σεβ. Χίου επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου, όπου χειροτονήθηκε Αρχιερέας, όπου και φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Ανθίμου του Χίου και τέλεσε Εσπερινό με Αρτοκλασία.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού απένειμε το παράσημο του Αγ. Ισιδώρου της Ι. Μ. Χίου στον πνευματικό πατέρα των φοιτητικών του χρόνων, ο οποίος ενίσχυσε την έφεση του στην ιεροσύνη Πρωτοπρ. Ιωάννη Λιακόσταυρο.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Ι. Μ. Πειραιώς, την Ι. Μ. Χίου και την Ιερά Μονή Πάτμου. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Πειραιώς Στρατηγός Μανωλάκος, ο Ανθυπολοχαγός κ. Εμμανουήλ Σ. Στείρος (ΠΒ), ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς κ. Δ. Αράπης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Νέου Φαλήρου κ. Χ. Λιακόσταυρος, ο πρ. Πρόεδρος της ΕΒΑΤ γιατρός Α. Τριπολίτης και άλλοι.

Τον Σεβ. Χίου συνόδευαν ο Αρχιμ. κ. Π. Βώλος και ο Αρχιδιάκονος κ. Α. Λάρδας, ενώ συμμετείχε και ο Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος Σιαρλής (Ιερά Μονή Πάτμου) πτυχ. Νομικής και παλαιός μαθητής του Σεβασμιωτάτου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων