25/04/2020 25/04/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου τιμήθηκε η μνήμη του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, Μέγα Εσπερινό, Όρθρο, Θεία Λειτουργία και Μεθεόρτιο Εσπερινό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό τηρώντας τα μέτρα της Πολιτείας και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
25 Απριλίου, 2020 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2020 - 20:21

Η Ι.Μ. Χίου τίμησε τον Άγιο Μάρκο στο Βροντάδο

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Χίου τίμησε τον Άγιο Μάρκο στο Βροντάδο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου τιμήθηκε η μνήμη του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, Μέγα Εσπερινό, Όρθρο, Θεία Λειτουργία και Μεθεόρτιο Εσπερινό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό τηρώντας τα μέτρα της Πολιτείας και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κατά το Θείο Κήρυγμα ανaφέρθηκε στα εξής:

α. Στον Μέγα Εσπερινό στην οικουμενικότητα του Αγίου, όπως και κάθε Αγίου της Εκκλησίας μας, δεδομένου ότι έζησε στα Ιεροσόλυμα, κήρυξε και μαρτύρησε στην Αλεξάνδρεια, μετέβη στην Κύπρο και την Ρώμη και έγγραψε το Ευαγγέλιό Του στην Ελληνική Γλώσσα. Αυτό αποτελεί για όλους μας μια προτροπή ιεραποστολικής διακονίας τόσο σε όλα τα έθνη «πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το Ευαγγέλιον πάση τη κτίσει»(Μαρκ. ιστ΄,15), όσο και προς τους μετανάστες που έρχονται στην Πατρίδα μας ώστε η σύγχρονη πανδημία του ιού, να μεταμορφωθεί σε μία παν-δημία του Ευαγγελίου του Υιού και Λόγου του Θεού και «γενήσεται μία ποίμνη, εις ποιμήν»(Ιωάν. ι΄, 16) ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

β. Στην Θεία Λειτουργία στην πατρική οικία του Ευαγγελιστή Μάρκου, το σπίτι της μητέρας του της Μαρίας, στο οποίο έλαβαν χώρα ιερά γεγονότα των χρόνων του Χριστού. Αυτό αποτελεί μια έμπνευση για όλους μας να μετατρέψουμε τις οικίες μας σε οικίες Μαρίας, οικίες Αγίου Μάρκου, μέσα στις οποίες με την προσευχή, την θεοφιλή ζωή μας θα έρχεται και θα σκηνώνει ο ίδιος ο Χριστός.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μέσω του Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ που μετέδιδε τις Ιερές Ακολουθίες κάλεσε τον Κλήρο και τον Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών να τιμήσουν, πρώτα ο Θεός, πανηγυρικά τον Άγιο Μάρκο την 30ην Σεπτεμβρίου, ημέρα της επετείου των εγκαινίων του Ι. Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων