17/05/2020 17/05/2020 Την 17η Μαίου 2020 η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε την Ιερά Μνήμη του Πρωτομάρτυρος της νήσου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου (251 μ. Χ.) του εξ Αλεξανδρείας. Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ισιδώρου τόσον στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό όπου φυλάσσεται το Ι. Λείψανο του Αγίου,...
17 Μαΐου, 2020 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 12:40

Η Χίος τίμησε τον Πρωτομάρτυρά της Άγιο Ισίδωρο

Διαδώστε:
Η Χίος τίμησε τον Πρωτομάρτυρά της Άγιο Ισίδωρο

Την 17η Μαίου 2020 η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε την Ιερά Μνήμη του Πρωτομάρτυρος της νήσου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου (251 μ. Χ.) του εξ Αλεξανδρείας.

Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ισιδώρου τόσον στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό όπου φυλάσσεται το Ι. Λείψανο του Αγίου, όσον και στους τιμωμένους επ’ ονόματι του Αγίου Ι. Ναούς εορτάσθηκε, αντί της 14ης Μαίου (ημέρα μνήμης του Αγίου) την Κυριακήν 17ην Μαίου 2020, με την συμμετοχή αρκετών πιστών σύμφωνα με τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη λειτουργία των Ιερών Ναών από 17ης Μαίου έως 5ης Ιουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος Χίου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο μέσον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού επάνω στα ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Ισιδώρου, με τη συμμετοχή αρκετών πιστών, εντός του Ι. Ναού αλλά και στον προαύλειο χώρο, τηρουμένων των προϋποθέσεων για την αποφυγή του συνωστισμού των πιστών, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 3021/13-5-2020 Εγκύκλιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την τέλεσιν της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την υπ’αρ. 3023/15-5-2020 Εγκύκλιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Συνοδικός ευχαριστήριος λόγος» και, περί το τέλος της Θ. Λειτουργίας, απένειμε το ανώτατο παράσημο της Χιακής Εκκλησίας, Τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου σε ιστορικά Χριστιανικά Φιλανθρωπικά Σωματεία της Χίου τιμώντας αυτά για την, διαχρονικά, φιάνθρωπική τους διακονία στους ενδεείς και απόρους αδελφούς μας, ως ακολούθως: Διά την Φιλόπτωχον Αδελφότητα Κυριών Χίου (έτος ιδρύσεως 1906) εις την Πρόεδρον κ. Σταματίαν Παμπάλου, διά την Ορθόδοξον Χριστιανικήν Ένωσιν Κυριών και Νεανίδων Χίου (έτος ιδρύσεως 1925) εις την κ. Κυριακήν Γλύκα και διά τον Σύνδεσμον Κυριών Περιθάλψεως Απόρων Ασθενών Χίου (έτος ιδρύσεως 1946) εις την κ. Μαρίαν Πρωίου.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε με ιερή συγκίνηση, Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου γύρω από τον Ι. Ναό, το οποίον περιέφεραν μετά δέους και ευλάβειας τέσσερις (αρ. 4) κατασκηνωτές της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» και με την συμμετοχή του πιστού λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων