19/06/2020 19/06/2020 Τοποθετήθηκε η θεμέλιος πλάκα του νέου Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο ενώ τελέστηκε και η Ακολουθία του Αγιασμού των εργασιών στη Συκιάδα της Χίου. Στην Ακολουθία του Αγιασμού με την συμμετοχή των Ιερέων της Συκιάδος παρέστη πλήθος κόσμου και τοπικοί άρχοντες όπως...
19 Ιουνίου, 2020 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 12:15

Νέος Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στη Χίο

Διαδώστε:
Νέος Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στη Χίο

Τοποθετήθηκε η θεμέλιος πλάκα του νέου Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο ενώ τελέστηκε και η Ακολουθία του Αγιασμού των εργασιών στη Συκιάδα της Χίου.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού με την συμμετοχή των Ιερέων της Συκιάδος παρέστη πλήθος κόσμου και τοπικοί άρχοντες όπως Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Αμπαζής η Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κ. Ευτυχία Βλυσίδου το τοπικό συμβούλιο ενώ παρέστη και το Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας – Λαγκάδας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου απέδωσε το Ιερό Κείμενο στα νεοελληνικά ώστε να το κατανοήσουν τα παδιά του Σχολείο και στη συνέχεια, στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις δέκα εντολές σε δύο πλάκες και τις τοποθέτησε στην “Κιβωτό”. Έπειτα αναφέρθηκε στην έλευση του Χριστού στον κόσμο και το κτίσιμο των Ιερών Ναών όπου τελούνται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ενώ τέλος αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στη διατήρηση της ελληνοχριστιανικής ταυτότητας.

“Να μας αξιώσει ο Θεός όλους να εκκλησιαστείτε και να κοινωνήσετε” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος ενώ στη συνέχεια ο Εφημέριος του Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων