01/07/2020 01/07/2020 Με την βοήθεια του Θεού εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την εορτή του Αποστόλου Παύλου «αντικρύ Χίου»(Πραξ. κ΄, 15), δηλαδή στις Οινούσσες, όπως ερμηνεύει ο Φώτης Κόντογλου την σχετική καινοδιαθηκική περικοπή – Απονεμήθηκαν βραβεία και οι έπαινοι του διαγωνισμού δοκιμίου, ποιήσεως και ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με την...
01 Ιουλίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 18:10

Ο Απόστολος Παύλος τιμήθηκε «ἀντικρύ Χίου»

Διαδώστε:
Ο Απόστολος Παύλος τιμήθηκε «ἀντικρύ Χίου»

Με την βοήθεια του Θεού εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών την εορτή του Αποστόλου Παύλου «αντικρύ Χίου»(Πραξ. κ΄, 15), δηλαδή στις Οινούσσες, όπως ερμηνεύει ο Φώτης Κόντογλου την σχετική καινοδιαθηκική περικοπή – Απονεμήθηκαν βραβεία και οι έπαινοι του διαγωνισμού δοκιμίου, ποιήσεως και ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμιο Εκπαίδευση Χίου

Το απόγευμα της 29ης Ιουνίου 2020 τελέσθηκε στην πλατεία ναυτοσύνης Οινουσσών, ακριβώς στο λιμάνι του ακριτικού νησιού, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με την συμμετοχή μελών της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Ακολούθησε ομιλία από την Επίκουρο Καθηγήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών κ. Πολυξένη Αργειτάκη με θέμα: «Αθλητικές αναφορές στον Απόστολο Παύλο».

Την ομιλήτρια τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου με το παράσημο της Μητροπόλεως ως πρωταθλήτρια, επιστήμονα, σύζυγο και μητέρα. Η κ. Αργειτάκη επέδωσε στον Ποιμενάρχη αναμνηστικό μετάλλιο των 2.500 χρόνων του Μαραθωνίου δρόμου. Ανάλογη ανταλλαγή τιμών έγινε και με τον κ. Γεώργιο Δανιήλ, Δήμαρχο Οινουσσών.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι του διαγωνισμού δοκιμίου, ποιήσεως και ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμιο Εκπαίδευση Χίου, μεταξύ μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου. Το εφετινό θέμα, σε συνδιασμό με την αφιέρωση του έτους 2020 στον Ευαγγελιστή Μάρκο, ήταν η παύλειος φράση: «Μάρκον αναλαβών άγε μετά σεαυτού∙ εστί γαρ μοι εύχρηστος εις διακονίαν»(Β΄ Τιμ. 4,11), και εβραβεύθησαν:

Δοκίμιο

Α΄ Βραβείο: Στείρος Σταμάτιος, μαθητής της Β΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βροντάδου

Β΄ Βραβείο: Φωτιάδης Γεώργιος, μαθητής, της Β΄ Τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου

Έπαινος: Λόγκα Αουρόρα, μαθήτρια της Β΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βροντάδου

Ποίημα

Α΄ Βραβείο: Ρούσου Άννα- Μαρία, μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών- Λ.Τ.

Β΄ Βραβείο: Ρερρέ Αγγελική, μαθήτρια της Α΄ Τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου

Έπαινος: Κύλλης Στέφανος, μαθητής της Β΄ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων

Ζωγραφική

Α΄ Βραβείο: Χένρι Ελευθέριος, μαθητής της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς

Β΄ Βραβείο: Κοκκινάκης Στυλιανός, μαθητής της Γ΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χίου

Έπαινος: Ρούσου Άννα- Μαρία, μαθήτρια της Γ΄Τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών-Λ.Τ. .

Στον εορτασμό που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Οινουσσών και ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, άνθρωποι του αθλητισμού και αρκετοί πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων