16/12/2020 16/12/2020 «Η Χίος δεν είναι δυνατόν να αποστρατιωτικοποιηθεί. Και ο Πρωτομάρτυς της Χίου Άγιος Ισίδωρος είναι Στρατιωτικός Άγιος και ο Πολιούχος και Ελευθερωτής Άγιος Μηνάς είναι επίσης Στρατιωτικός Άγιος. Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Χίο φυλάσσουν τα οστά των Χίων των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους το 1822», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 15:53

«Όχι σε αποστρατικοποίηση της Χίου – Πρωτομάρτυρας και πολιούχος είναι στρατιωτικοί Άγιοι»

Διαδώστε:
«Όχι σε αποστρατικοποίηση της Χίου – Πρωτομάρτυρας και πολιούχος είναι στρατιωτικοί Άγιοι»

«Η Χίος δεν είναι δυνατόν να αποστρατιωτικοποιηθεί. Και ο Πρωτομάρτυς της Χίου Άγιος Ισίδωρος είναι Στρατιωτικός Άγιος και ο Πολιούχος και Ελευθερωτής Άγιος Μηνάς είναι επίσης Στρατιωτικός Άγιος. Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Χίο φυλάσσουν τα οστά των Χίων των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους το 1822», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος επικαλούμενος την Εκκλησιαστικήν Ιστορίαν της Χίου, με αφορμή την ανιστόρητη πρόκληση της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ελληνικού Αρχιπελάγους μεταξύ των οποίων και της Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω νέων Navtex κάλεσε την Ελλάδα σε αποστρατικοποίηση έξι νησιών του Αιγαίου και συγκεκριμένα της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου, της Σάμου, της Τήλου και της Χάλκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων