26/09/2021 26/09/2021 Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος συναντήθηκε με τα παιδιά των ιερέων τα οποία φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα συμβούλεψε να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου ανελλιπώς και με μεγάλη επιμέλεια και οπωσδήποτε να συμμετέχουν στο...
26 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:12

Συνάντηση Μητροπολίτη Χίου με παιδιά ιερέων

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Χίου με παιδιά ιερέων

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος συναντήθηκε με τα παιδιά των ιερέων τα οποία φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα συμβούλεψε να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου ανελλιπώς και με μεγάλη επιμέλεια και οπωσδήποτε να συμμετέχουν στο κατηχητικό σχολείο και να μιλούν στους συμμαθητές τους για τον Χριστό και την Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να δημιουργήσουν ισχυρές φιλίες με τους συμμαθητές τους, έχοντας ως πρότυπο της φιλίας Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο οι οποίοι σπούδαζαν στην Αθήνα και γνώριζαν δύο δρόμους, του σχολείου και της εκκλησίας.

Στο τέλος κάθε παιδί πήρε ως δώρο βιβλία και γραφική ύλη χρήσιμη για τη σχολική χρονιά.

Όλα μαζί προσευχήθηκαν με το “Πάτερ ημών” (ιδιαιτέρως ο μικρός Στέφανος, μαθητής προνηπιου) και τους προσφέρθηκε κέρασμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων