11/10/2021 11/10/2021 Σε μία κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία για την συμπλήρωση 10 ετών αρχιερωσύνης. Συλλειτουργοί του ο Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Πειραιώς, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Βώλος, Εφημέριος Ι. Ν. Τίμιου...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 12:24

Τιμώντας τον καθηγητή του, ο Χίου Μάρκος λειτούργησε για τα 10 χρόνια αρχιερωσύνης

Διαδώστε:
Τιμώντας τον καθηγητή του, ο Χίου Μάρκος λειτούργησε για τα 10 χρόνια αρχιερωσύνης

Σε μία κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία για την συμπλήρωση 10 ετών αρχιερωσύνης. Συλλειτουργοί του ο Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Πειραιώς, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Βώλος, Εφημέριος Ι. Ν. Τίμιου Σταυρού Καρδαμύλων Χίου, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σιαρλής της Ι.Μ. Πάτμου, μαθητής του Σεβ. Χίου, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Λιακόσταυρος, Προϊστάμενος του Ναού, και ο Ιερεύς π. Παύλος, μαζί με τον Αρχιδιάκονο του Σεβ. Χίου Απόστολο Λάρδα.

Μέσα στο εκκλησίασμα ο Επιτ. Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, οι Αντιστράτηγοι Γεώργιος Τσιτσικώστας και Νικόλαος Φλάρης, οι Υποστράτηγοι Δημόκριτος Κωνσταντάκος και Πάρης Καπραβέλος, ο Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, οι Συνταγματάρχες Νικόλαος Λέκκας, Βασίλειος Πασχάλης και Αντώνης Φουρνιστάκης, ο Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Τσάπαλος, ο πρ. Υπαρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Δημήτριος Τσιαδής, ο Ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Σ. Στείρος, ο πρ. Υπουργός Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής Στρατηγός ε.α. Ν. Μανωλάκος, ο κ. Ζήσης Φωτάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι συμφοιτητές του Σεβασμιωτάτου: Φιλόλογοι Παναγιώτης Φεύγας και Μαρία Πάλμου, οι Πρόεδροι των εν Αθήναις Ψαριανών Ελίνα Κωνσταντάρα, Χαλκουσίων κ. Χονδρογιωργάκης και Ελευθέριος Αυγουστίδης και Βαβυλουσίων κ. Κωσταντίνος Μαρκάκης, ο πρ. Πρόεδρος ΕΒΑΤ γιατρός Αν. Τριπολίτης, η γιατρός Μαρία Κουλούρη – Βακαλοπούλου, ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Μιχαλακόπουλος, ο συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου Κωνσταντίνος Χολέβας, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «Το καράβι του Χριστού» κ.α.

Ο Σεβ. Χίου ομίλησε με θέμα:

1821: Οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες του Έθνους.

Κορυφαία στιγμή, με την οποία ο Φιλόλογος Ιεραρχής θέλησε να συνδέσει την επέτειο, η απονομή του σταυρού του Αγ. Ισιδώρου παράσημου της Ι. Μ. Χίου στον Ελλογιμ. κ. Στέφανο Ήμελλο, πρ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή του Σεβασμιωτάτου στο μάθημα της Λαογραφίας στην Φιλοσοφική Αθηνών (1983-1987).

Με την ενέργεια του αυτή ο Σεβ. Χίου θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε ένα κορυφαίο επιστήμονα, πιστό Χριστιανό, και ακέραιο άνθρωπο, αλλά και να τονίσει ότι η φοίτηση του στην Φιλοσοφική Αθηνών ελίπανε τον νου και την ψυχή του με υψηλούς φιλοσοφικούς στοχασμούς, οι οποίοι επληρώθηκαν με την εξ ολοκλήρου αφιέρωση του “είναι” του στην διακονία του όντως Ὀντος, δηλαδή του Τριαδικού Θεού.

Ευλογημένες, συγκινητικές στιγμές ευσεβών και ευγενών προσανατολισμών!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων