Ι.Μ. Χαλκίδος
29 Νοεμβρίου, 2019

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση

Διαδώστε:

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα της πολυσταφύλου Ιστιαίας, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Καπνίση, επί πεντηονταετία καί πλέον υπηρετήσαντος την Αρχιερατική Περιφέρεια Ιστιαίας και ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 28ης Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Ιστιαία, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Επαρχίας, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και πλήθους κόσμου.

Στις 11.00 το πρωί της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Ιγνατίου, με την συμμετοχή Κληρικών εξ Αγίου Όρους, της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τοπικών Αρχόντων, μοναστικών αδελφοτήτων και πλήθους λαού του Θεού.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιεροκήρυκος, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, τον τρόπο με τον οποίο τα καλλιέργησε στη ζωή του, καθώς και στην προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία.

Η ταφή του αοιδίμου Ιερέως έγινε στην βόρεια πλευρά του Ι. Ναού Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, τον οποίο έκτισε ο ίδιος εκδαπανώντας όλη του την γονική περιουσία, ενώ το λείψανό του κύκλωναν πνευματικά του τέκνα -κληρικοί και λαϊκοί- που συνέρευσαν από μακριά ή κοντά για να ασπασθούν για τελευταία φορά το χέρι του γέροντά τους και πιστός λαός του Θεού.

Διαδώστε: