03/06/2023 05/06/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός κόμισε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023 στην όμορφη πόλη του Καζανλάκ, στην Κοιλάδα των Ρόδων (στην κεντρική Βουλγαρία) την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης «Ρόδον το Αμάραντον», από το Κειμηλιαρχείο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μάνης-Διδυμοτείχου, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών....
03 Ιουνίου, 2023 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 2:20

Από τη Ι.Μ. Διδυμοτείχου στη Βουλγαρία η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Από τη Ι.Μ. Διδυμοτείχου στη Βουλγαρία η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός κόμισε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023 στην όμορφη πόλη του Καζανλάκ, στην Κοιλάδα των Ρόδων (στην κεντρική Βουλγαρία) την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης «Ρόδον το Αμάραντον», από το Κειμηλιαρχείο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Μάνης-Διδυμοτείχου, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών.

Η έλευση της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αδελφικού αιτήματος και φιλόφρονος προσκλήσεως του κυριάρχου Μητροπολίτου Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανού, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 ετών από τις καθιερώσεως του κατ’ έτος «εορτασμού των ρόδων».

Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Κυπριανός, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο και το λαό της πόλεως, υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Καζανλάκ, παρουσία της Δημάρχου Γκαλίνας Στογιάνοβα. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό συνόδευε ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με το Καζανλάκ πόλεως του Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Ακολούθησε ο Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και του επιχώριου κ. Κυπριανού.

Απευθύνοντας προσφώνησή ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την ευκαιρία της επικοινωνίας, που τους έδωσε η ευγενική πρόσκλησή του, και τόνισε ότι η ενότητα των λαών της Ελλάδος και της Βουλγαρίας στηρίζεται πάνω στην κοινή πίστη, την κοινή παράδοση, στις κοινές αξίες και τους κοινούς αγώνες αμφοτέρων ενάντια στους εξισλαμισμούς. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και ευχήθηκε Αυτή να προστατεύει και να καθοδηγεί κάθε ορθόδοξο λαό και κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας.

Έκλεισε δε με το αγιογραφικό «Ἰδοὺ δὴ τί καλὸν ἤ τί τερπνόν, ἀλλ᾿ ἢ τὸ κατοικεῖν ἀδελφοὺς ἐπὶ τὸ αὐτό;» (Ψαλμ. 132, 1).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον οικείο Μητροπολίτη στους μεταβυζαντινούς Ναούς της πόλεως και στο γυναικείο Μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων