22/11/2018 22/11/2018 Με μεγάλη την συμμετοχή των πιστών χριστιανών, εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη των Τρικάλων με επίκεντρο τον περιώνυμο Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, όπου φυλάσσεται και η Εφέστιος, Πάνσεπτος, Χαριτόβρυτος και Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ. Την 21η Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Εσπερινός για την εορτή, αλλά και για...
22 Νοεμβρίου, 2018 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2018 - 14:30

Λιτάνευση Εικόνας της Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Λιτάνευση Εικόνας της Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα

Με μεγάλη την συμμετοχή των πιστών χριστιανών, εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη των Τρικάλων με επίκεντρο τον περιώνυμο Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, όπου φυλάσσεται και η Εφέστιος, Πάνσεπτος, Χαριτόβρυτος και Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ.

Την 21η Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Εσπερινός για την εορτή, αλλά και για την μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία όπου και Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η έξοδος και η ιερά λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ και του Αγίου Ιακώβου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων.

Με την επιστροφή στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία της αρτοκλασίας.

Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Παναγία χοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ Χρυσοστόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων