24/09/2019 24/09/2019 Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Τρικάλων τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φιλοξενείτο εκεί από τις 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα. Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και κατόπιν η Ιερά Παράκληση προς τον Ζωοποιό Σταυρό. Από...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 18:09

Αναχώρηση του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Διαδώστε:
Αναχώρηση του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Τρικάλων τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φιλοξενείτο εκεί από τις 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και κατόπιν η Ιερά Παράκληση προς τον Ζωοποιό Σταυρό. Από το πρωί πιστοί χριστιανοί προσήλθαν να προσκυνήσουν το Πανάγιο Ξύλο, πάνω στο οποίο ο Θεάνθρωπος Κύριος άπλωσε το Άχραντο Σώμα Του για τη δική μας ζωή και σωτηρία.

Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους, ιερείς και λαϊκούς, καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως προσήλθε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό ο οποίος και κήρυξε εμπνευσμένα εν συντομία το Θείο Λόγο ομιλώντας περί του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, που είναι το σύμβολο της νίκης εναντίον του θανάτου και της αμαρτίας. Ευχήθηκε δε η δύναμις και η χάρις του Ζωοποιού Σταυρού να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε και πάλιν οφειλετικώς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για τόσες πολλές ημέρες.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, για την ευγενή καλοσύνη και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να μεταφέρει το ιερό τούτο σέβασμα της Εκκλησίας μας και να ευλογήσει το λαό της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων