10/06/2024 17/06/2024 Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησία, τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου στο Γενέσι Τρικάλων. Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...
10 Ιουνίου, 2024 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 22:23

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Γενέσι Τρικάλων

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Γενέσι Τρικάλων

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησία, τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου στο Γενέσι Τρικάλων.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας μας.

Το πρωί της Κυριακής του Τυφλού 9 Ιουνίου 2024 τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, το οποίο και προσήλθε με χαρά για να λάβει μέρος προσευχητικώς στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την τοπική κοινωνία, παρέστησαν οι τοπικές Πολιτικές Αρχές.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Γενεσίου Τρικάλων 9.6.2024

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων