31/05/2021 01/06/2021 Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων. Όπως επισημαίνει η Ιερά Μητρόπολη στην σχετική ανακοίνωση, “η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων ενός Ναού είναι μία ιδιαίτερη ευλογία και μοναδικό γεγονός για την ιστορία αυτού...
31 Μαΐου, 2021 - 22:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 0:31

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων

Διαδώστε:
Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων.

Όπως επισημαίνει η Ιερά Μητρόπολη στην σχετική ανακοίνωση, “η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων ενός Ναού είναι μία ιδιαίτερη ευλογία και μοναδικό γεγονός για την ιστορία αυτού και γενικότερα όλης της Εκκλησίας του Χριστού”.

Τα Ιερά Εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων.

Η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων ενός Ναού είναι μία ιδιαίτερη ευλογία και μοναδικό γεγονός για την ιστορία αυτού και γενικότερα όλης της Εκκλησίας του Χριστού.

Τα Ιερά Εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σ’ αυτήν την λαμπρή ακολουθία. Η συμμετοχή σας θα αποτελέσει χαρά και τιμή για την Ιερά μας Μητρόπολη.

 

Πρόγραμμα της τελετής των Εγκαινίων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021:

7:00 μ.μ.: Υποδοχή Αγίων Λειψάνων, καταρτισμός αυτών και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021:

6:30 π.μ.: Ακολουθία του Όρθρου.

8:00 π.μ.: ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ.

10:00-11:30 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Οι Ακολουθίες το Σάββατο το πρωί θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης διαδικτυακά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως, τον τοπικό τηλεοπτικό Σταθμό TV10 και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 F.M. και διαδικτυακά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων