02/06/2020 02/06/2020 Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, για την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κουμπή που κοιμήθηκε στις 31 Μαΐου.  Το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από ιερείς της πόλεως και των χωρίων. Στην Εξόδιο Ακολουθία το μεσημέρι χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο...
02 Ιουνίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 20:18

Εξόδιος Ακολουθία Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κουμπή

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κουμπή

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, για την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κουμπή που κοιμήθηκε στις 31 Μαΐου. 

Το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από ιερείς της πόλεως και των χωρίων. Στην Εξόδιο Ακολουθία το μεσημέρι χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων.

Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστη πλήθος πιστών.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας μίλησε εκ μέρους του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως σχετικά με τον εκλιπόντα Πρωτοπρεσβύτερο. Προηγήθηκαν λόγια παρηγορίας προς τους οικείους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλο.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε επίσης η Καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Πατσιώρα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Αθανασίου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, που όπως είπε, αφιερωμένος στο Θεό, προσέφερε τεράστιο πνευματικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, στις ενορίες που υπηρέτησε κατά καιρούς, στο ορεινό Γαρδίκι αλλά και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή της μακαριστού π. Αθανασίου έγινε, σύμφωνα με επιθυμία του, στο Κοιμητήριο της Ενορίας Σαραγίων Τρικάλων.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων