29/10/2021 30/10/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε στην πόλη των Τρικάλων, η μεγάλη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μια ημερομηνία ορόσημο για την Πατρίδα μας, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά παράλληλα και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας,...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 1:35

Εθνική υπερηφάνεια για την επέτειο του «ΟΧΙ» στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Εθνική υπερηφάνεια για την επέτειο του «ΟΧΙ» στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε στην πόλη των Τρικάλων, η μεγάλη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μια ημερομηνία ορόσημο για την Πατρίδα μας, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά παράλληλα και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Ελευθερωτρίας Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως των Τρικάλων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της επαρχίας ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και τα διακριτικά τους λάβαρα ανά χείρας και αντιπροσωπίες μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως που τίμησαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο τους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο στρατόπεδο Καβράκου όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων