06/05/2023 10/05/2023 Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος εορτάστηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, με επίκεντρο τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων, εκεί όπου κατά παράδοση βαπτίσθηκε ο Άγιος και φυλάσσεται απότμημα Ιερού του Λειψάνου....
06 Μαΐου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 1:29

H εορτή του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης στη γενέτειρα του

Διαδώστε:
H εορτή του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης στη γενέτειρα του

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος εορτάστηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, με επίκεντρο τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων, εκεί όπου κατά παράδοση βαπτίσθηκε ο Άγιος και φυλάσσεται απότμημα Ιερού του Λειψάνου.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου xοροστάτησε ο παρεπιδημών και καταγόμενος από την πόλη, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, βοηθός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου ενώ προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκιουλέκας στο σύντομο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα ομίλησε περί του προσώπου και του έργου του τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία Αγίου Εφραίμ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εορτή Αγίου Εφραίμ Τρίκκης στη γενέτειρά του 5.5.2023

 

Το απόγευμα της 4ης Μαΐου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Δράκος ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον τοπικό Άγιο Εφραίμ εκ Τρίκκης.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων π. Αναστάσιο Γκαβοτζήμα.

 

 

Εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Αγρυπνία Εορτής Αγίου Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης 4.5.2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων