03/10/2022 03/10/2022 Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης έχει καθιερώσει να εορτάζεται η σύναξη πάντων των τοπικών της Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, όπου μεταφέρονται τα σωζόμενα Λείψανα των Αγίων και τελείται η λιτάνευσή τους στους δρόμους της πόλεως των Τρικάλων προς αγιασμό και μεγάλη ευλογία όλης της...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 12:21

Η εορτή της Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων στα Τρίκαλα

Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης έχει καθιερώσει να εορτάζεται η σύναξη πάντων των τοπικών της Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, όπου μεταφέρονται τα σωζόμενα Λείψανα των Αγίων και τελείται η λιτάνευσή τους στους δρόμους της πόλεως των Τρικάλων προς αγιασμό και μεγάλη ευλογία όλης της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

Το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως Πάντων των εν Τρίκκη Αγίων. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπναίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Η Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου κατά τη Θεία Λειτουργία Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων: ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΚΚΗΣ

Η Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος κατά την Πανήγυρη Πάντων των εν Τρίκκη Διαλαμψάντων Αγίων: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ο οποίος προηγουμένως υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων: του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος. Μαζί του συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα που ήρθε και λάμπρυνε την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, τους ιερείς που για λίγο άφησαν τις υποχρεώσεις στις Ενορίες τους για να πάρουν μέρος σε αυτήν την γιορτή του τόπου μας, τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που «αγκάλιασαν» με αγάπη τους Αγίους προστάτες μας και τους Άρχοντες του τόπου αυτού.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από τα Ιερά Λείψανα των τοπικών Αγίων μας, που μεταφέρθηκαν και θα φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στον Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων επί τριήμερο. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων: ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων Χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον π. Χρυσόστομο Κοτίδη.

Η μεγάλη Λειτανεία των Λειψάνων

Γύρω στις 8:30 χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού, δίνοντας έτσι το σύνθημα της έναρξης της μεγάλης Λιτανείας των λειψάνων των εορταζομένων Αγίων προς Αγιασμό του πιστού λαού της πόλεως, αλλά και απάσης της Μητροπόλεως. Η μπάντα του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε υπό τους ήχους της την Λιτανεία, ενώ δεξιά και αριστερά των λειψάνων ήταν οι ιερείς της Μητροπόλεως, όπως και οι Αρχιερείς με τον ευλαβή λαό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων