20/03/2023 20/03/2023 Σύμφωνα με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, στον πάνσεπτο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου...
20 Μαρτίου, 2023 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 16:19

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων

Σύμφωνα με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, στον πάνσεπτο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο πιστός λαός του Κυρίου παρακολούθησε με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα αυτής της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή μεγάλη εορτή.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων 19.3.2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων