26/06/2022 26/06/2022 Εορτάσθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, μέσα σε κλίμα χαράς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων η Σύναξη του Αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από το χωριό του Διαλεκτού, των γύρο χωριών, αλλά και από την πόλη των Τρικάλων προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη...
26 Ιουνίου, 2022 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 10:45

Λιτάνευσαν την Παναγία Ιεροσολυμίτισσα στο Διαλεκτό Τρικάλων

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν την Παναγία Ιεροσολυμίτισσα στο Διαλεκτό Τρικάλων

Εορτάσθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, μέσα σε κλίμα χαράς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων η Σύναξη του Αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από το χωριό του Διαλεκτού, των γύρο χωριών, αλλά και από την πόλη των Τρικάλων προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης και Ιεροσολυμίτισσας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μεγαρχιώτης ο οποίος ομίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε οδούς της Ενορίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Σύναξη Παναγίας «Ιεροσολυμίτισσας» στο Διαλεκτό Τρικάλων 24.6.2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων