06/09/2019 06/09/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου,στον ομώνυμο Ιερό ναό στην πόλη των Τρικάλων. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Την ημέρα της εορτής Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Στην ομιλία του ο...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:02

Ο Μητρ.Τρίκκης στην εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Τρίκκης στην εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου,στον ομώνυμο Ιερό ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την ημέρα της εορτής Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου και στην παρρησία την οποία έχει ενώπιον του Θεού, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας άξιο πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα πίστης, ήθους, αλλά και ευσέβειας, ευχόμενος προς όλους ο Άγιος «της υπομονής» Νεκτάριος να πρεσβεύει για την σωτηρία όλων μας.

Η Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έγινε το 1953 μ.Χ.. Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης, εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων