22/08/2022 22/08/2022 Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν επ’ ευκαιρία της Επετείου της Απελευθερώσεως της πόλης των Τρικάλων από τον Οθωμανικό Ζυγό. Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως. Ακολούθησε η Επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της πόλης. Ο...
22 Αυγούστου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 12:21

Τα Τρίκαλα εόρτασαν την Επέτειο της Απελευθέρωσης

Διαδώστε:
Τα Τρίκαλα εόρτασαν την Επέτειο της Απελευθέρωσης

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν επ’ ευκαιρία της Επετείου της Απελευθερώσεως της πόλης των Τρικάλων από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως.

Ακολούθησε η Επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της πόλης. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε εντός του ναού από τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Ιωάννη Ξηρό με τίτλο: «Η απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Τούρκους».

 

 

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων. Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και από φορείς της πόλης.

 

(Βίντεο: trikalaola.gr)

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ελευθέρια Πόλεως Τρικάλων 21.8.2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων