07/11/2021 07/11/2021 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της έλευσης της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αιγίνης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 9:04

Τρίκαλα: Αγρυπνία έλευσης Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου

Διαδώστε:
Τρίκαλα: Αγρυπνία έλευσης Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της έλευσης της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αιγίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Τους ύμνους της Ιεράς Αγρυπνίας απέδωσαν θαυμάσια στο Δεξιό χορό οι καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, Καλλίστρατος Κωφόπουλος Σταμάτιος Κίσσας, Χαράλαμπος Σιούφας κ.α. και στον Αριστερό χορό οι καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, Μαργαρίτης Αστεριάδης, Παναγιώτης Καλαμπάκας κ.α.

Με την ευκαιρία της λήξης του τριημέρου 1ου Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας με τίτλο «ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος βράβευσε τον κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) και τον κ. Αθανάσιο Δημητρίου Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» τιμώντας δια των προσώπων τους ολόκληρη την Ιεροψαλτική Κοινότητα για την πολύπλευρη προσφορά στην Εκκλησία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων