27/09/2022 27/09/2022 Στον περικαλλή και Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέου Μυλοτόπου, με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χθες 26 Σεπτεμβρίου 2022 χοροστάτησε στον Όρθρο της Πανηγύρεως, στο τέλος του οποίου, χειροθέτησε τον ευλαβέστατο Μόναχο Χρυσόστομο εις...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 10:46

Χειροτονία Διακόνου στο Ν. Μυλότοπο Γιαννιτσών από τον Μητροπολίτη Τρίκκης

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στο Ν. Μυλότοπο Γιαννιτσών από τον Μητροπολίτη Τρίκκης

Στον περικαλλή και Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέου Μυλοτόπου, με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χθες 26 Σεπτεμβρίου 2022 χοροστάτησε στον Όρθρο της Πανηγύρεως, στο τέλος του οποίου, χειροθέτησε τον ευλαβέστατο Μόναχο Χρυσόστομο εις υποδιάκονο.

Στη συνέχεια σεβασμιώτατος συλλειτούργησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου π. Χρυσοστόμου Κοτίδη.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου

Η ομιλία του Διακόνου π. Χρυσοστόμου

Μετά των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων συλλειτούργησαν ο ιερομόναχος Σάββας Αγιαννανίτης εκπρόσωπος του γέροντος Χρυσοστόμου Αγιαννανίτου, πνευματικού Πατρός του χειροτονουμένου, ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης, ο Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Δωράκης εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών και πλειάδα ιερέων.

Τα ιερά αναλόγια εκόσμισαν ο Οσιολογιώτατος Γέρων Δαμασκηνός ο Αγιορείτης μετά της Συνοδίας αυτού και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου κ. Πέτρος Ρώμας.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων