05/06/2021 05/06/2021 Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Οικουμενίου, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων Τρικάλων. Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας,...
05 Ιουνίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2021 - 14:20

Υποδοχή Παναγίας “Άξιον Εστίν” και Εσπερινός Εγκαινίων Ι.N. Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων

Διαδώστε:
Υποδοχή Παναγίας “Άξιον Εστίν” και Εσπερινός Εγκαινίων Ι.N. Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Οικουμενίου, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων Τρικάλων.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Ακολούθως ο Σεπτός ποιμενάρχης, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, προϋπάντησε πανδήμως στα προπύλαια του Ιερού Ναού το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον Εστίν».

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος μίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Εσπερινός Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων Τρικάλων 4.6.2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων