31/05/2023 31/05/2023 Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Oσίου Αντωνίου, πολιούχου Βεροίας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν τις επόμενες ημέρες στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία εκκλησιάστηκε πλήθος μαθητών, μαθητριών και γονέων, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων ανέγνωσε...
31 Μαΐου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 13:07

Βέροια: Πλήθος μαθητών στην Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διαδώστε:
Βέροια: Πλήθος μαθητών στην Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Oσίου Αντωνίου, πολιούχου Βεροίας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν τις επόμενες ημέρες στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία εκκλησιάστηκε πλήθος μαθητών, μαθητριών και γονέων, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων ανέγνωσε ειδική ευχή και ευχήθηκε πατρικά σε όλους καλή επιτυχία αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Εκκλησία μας αναγνωρίζοντας την αγωνία και την ανησυχία σας για τις εξετάσεις και ιδιαιτέρως για τις Πανελλήνιες και θέλοντας να σας συμπαρασταθεί αλλά και να σας ενισχύσει και να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας, αφιέρωσε την εσπερινή αυτή θεία λειτουργία ειδι­κα για σας, τους μαθητές και τις μα­θήτριες, που θα διαγωνιστείτε αυτές τις ημέρες.

Πλήθος μαθητών στην Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Έτσι απόψε προσευχηθήκαμε όλοι μαζί, εδώ στον ναό του πολι­ούχου μας αγίου Αντωνίου, για σας και για την επιτυχία σας στις εξετά­σεις. Παρακαλέσαμε τον Θεό να σας δώσει, τη χάρη του, να σας δω­σει τον φωτισμό του, ώστε να μπο­ρέσετε να ανταποκριθείτε και σε αυτή τη δοκιμασία και να απο­δω­σετε κατά το δυνατόν περισσότερο.

Και προσευχηθήκαμε στον Θεό, γιατί δεν υπάρχει κανένα πιο ισχυρό μέσο από την προσευχή, δεν υπάρχει καμία πιο αποτελεσματική βοήθεια από τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και των αγίων μας, δεν υπάρχει κανένα πιο ασφαλές καταφύγιο, για να εμπι­στευ­θείτε την αγωνία σας για τις εξετάσεις από την αγάπη του Θεού.

Σείς κάνατε μέχρι σήμερα και θα κάνετε, πιστεύω, και τις επόμενες ημέρες αυτό που είχατε καθήκον να κάνετε: να μελετήσετε και να προετοιμασθείτε όσο μπορείτε κα­λυ­τερα. Εμπιστευθείτε τώρα την ολοκλήρωση της προσπάθειάς σας με ταπείνωση στον Θεό. Εμπιστευ­θείτε τον με ανοικτή καρδιά και με τη βεβαιότητα ότι, εφόσον έχε­τε κάνει εσείς όση προσπάθεια μπο­ρού­σατε, εφόσον έχετε μελε­τήσει όσο ήταν δυνατόν, το αποτέ­λεσμα των εξετάσεων θα είναι το καλύ­τερο για σας.

Γιατί, ξέρετε, εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε τα πράγματα και τη ζωή μας με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα βλέπει ο Θεός. Εμείς τα βλέπου­με βραχυπρόθεσμα, τα κρίνουμε με κριτήρια προσωρινά και νομίζουμε ότι μας είναι ωφέλιμο το ένα ή το άλλο, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες της κάθε στιγμής.

Ο Θεός όμως που γνωρίζει το μελ­λον μας και κατά συνέπεια γνω­­ρίζει αντικειμενικά ποιο είναι το συμφέρον μας, αυτός, εάν τον εμπι­στευθούμε με πίστη και με τα­πείνωση, θα μας χαρίσει το καλύ­τερο αποτέλεσμα.

Εμπιστευθείτε, λοιπόν, τον Θεό. Προσευχηθείτε με θέρμη και πίστη όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερι­να. Προσευχηθείτε πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεών σας. Προσευχηθείτε, όταν αντιμετω­πι­ζε­τε κάποια δυσκολία. Και προχω­ρεί­στε με θάρρος και αισιοδοξία. Οι εξετάσεις που αρχίζουν είναι μία δοκιμασία. Προχω­ρείστε με συγκέ­ντρω­ση στον σκοπό σας αλλά και με σταθερή την ελπίδα σας στον Θεό.

Θα σας συνοδεύουν αυτές τις ημέρ­ες, όπως και πάντοτε, οι ολο­κάρδιες ευχές και οι θερμές προ­σευ­χες όλων όσων σας αγαπούν και ενδιαφέρονται για σας· πρωτίστως οι ευχές των γονέων σας, των ανθρώπων των δικών σας, οι ευχές των ιερέων μας, των δασκάλων σας, αλλά και η δική μου πατρική ευχή και ευλογία θα είναι μαζί σας και θα σας συνο­δεύει όλη την περίοδο των εξετάσεων.

Ο Θεός να είναι μαζί σας και να έχετε πλούσιο τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος που θα εορ­τα­σουμε σε λίγες ημέρες, την ημέρα της καθόδου και επιφοιτήσεώς του στους αγίους μαθητές και αποστόλους.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία και εύχομαι το Πνεύμα το Άγιο να είναι παρόν, να σας φωτίζει και να σας κατευθύνει για να έχετε επιτυχία στις εξετάσεις σας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων