21/03/2023 16/04/2023 Οι Ακρίτες της Χίου, τα παιδιά των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών πραγματοποίησαν την εορταστική του εκδήλωση για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821. Η  αίθουσα του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου ασφυκτικά γεμάτη, όπως και ο αύλειος  χώρος, δέχθηκε τα εκατοντάδες Χριστιανόπουλα και Ελληνόπουλα, που με την Χάρη του Θεού...
21 Μαρτίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 19:42

Τα Κατηχητικά της Χίου γιόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821

Διαδώστε:
Τα Κατηχητικά της Χίου γιόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821

Οι Ακρίτες της Χίου, τα παιδιά των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών πραγματοποίησαν την εορταστική του εκδήλωση για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821.

Η  αίθουσα του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου ασφυκτικά γεμάτη, όπως και ο αύλειος  χώρος, δέχθηκε τα εκατοντάδες Χριστιανόπουλα και Ελληνόπουλα, που με την Χάρη του Θεού παρουσίασαν για δύο ολόκληρες ώρες το εξής πρόγραμμα: «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» ποιήματα, τραγούδια και ύμνοι από το Kατηχητικό Σχολείο  Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων». Υπεύθυνος: π. Παντελεήμων Βώλος. Κατηχητής: κ.Γεώργιος Χούλιαρης.

Επίσης αναγνώσθηκε «το χρονικό της Επαναστάσεως του 1821»από το Kατηχητικό Σχολείο Γενέσιου της Θεοτόκου Συκιάδος και από το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λαγκάδας». Υπεύθυνοι: π. Μιχαήλ Στεφανιώρος, π. Δημήτριος Πύρρος. Κατηχητές: κ. Στέφανος Τσίγκος, κ. Σταματία Τσιμούνη.

Οι κατηχούμενοι από το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Λουκά Βαρβασίου εκφώνησαν επετειακό ποίημα. Υπεύθυνος:π. Δημήτριος Γεόμελος. Κατηχήτρια: κ. Ευτυχία Ζαννίκου.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά για τις «Μορφές της Ελληνικής Επαναστάσεως»  από το Kατηχητικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών. Υπεύθυνος: π. Παντελεήμων Μαυριάνος. Κατηχητές: π. Μιχαήλ Ζευγιός, κ. Λεμονιά Μαστρογιαννάκη.

Ακούσθηκαν τραγούδια από το Kατηχητικό Σχολείο Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής. Υπεύθυνος: π. Αλέξανδρος Μπογής. Κατηχητής: κ. Ιωάννης Βαγιάνος.

Ποιήματα εκφωνήθηκαν επίσης από το Κατηχητικό Σχολείο  Αγίου Ιακώβου και από την  ομάδα κοριτσιών της ΓΕΧΑ. Υπεύθυνος: π. Εμμανουήλ Τζιώτης. Κατηχήτριες: κ. Μαρία Ζαννίκου, κ.Δέσποινα Ξένου.

Για το «Χρονικό της Επαναστάσεως» μίλησε το Kατηχητικό Σχολείο Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού και το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Νενήτων. Υπεύθυνοι: π. Θεόφιλος Τσιγκαλάγης, π. Κωνσταντίνος Μελεξές. Κατηχητές: διακ. Παναγιώτα Ασημακοπούλου-Λάρδα,κ. Αργύριος Στακιάς.

Για τους «Ήρωες του ΄21» αναφέρθηκαν οι μαθητές του Kατηχητικού Σχολείου Αγίου Μάρκου Βροντάδου. Υπεύθυνος: π. Αντώνιος Παλαιός. Κατηχητής: κ. Ισίδωρος Σαλιάρης.

«Το κρυφό σχολειό» από το Κατηχητικό Σχολείο Ζωοδόχου Πηγής Λετσαίνης και από το Κατηχητικό Σχολείο Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης.   Υπεύθυνος: π. Ιωάννης Τσιμούνης, π. Βασίλειος Φιλιππάκης. Κατηχήτριες: κ. Ελένη Τζάνα, κ. Μαρία Σαραντινούδη.

Τραγούδια ερμήνευσε το Kατηχητικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου Βροντάδου. Κατηχητής: π. Κήρυκος Φαράκλας. Χοράρχης: κ. Σταύρος Στείρος.

«Σέσάς…» , από το Kατηχητικό Σχολείο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου,από το Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου και από το Κατηχητικό Σχολείο Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βαρβασίου.

Υπεύθυνοι: π. Ιωάννης Μουσάς ,π.Νεκτάριος Επιτροπάκης, π. Ιωάννης Βορριάς. Κατηχητές: κ. Ιωάννης Βαγιάνος,κ. Χρυσάνθη Δημητρούλη,πρεσβ. Δέσποινα Μπογή – Βορριά.

Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος εδόξασε τον Θεό, ευχαρίστησε τους Εφημερίους Ιερείς, Κατηχητές και Γονείς και συνεχάρη  και ευλόγησε τα νειάτα της τοπικής Εκκλησίας για την εθνικοθρησκευτική εορτή τους, τονίζοντας ως σύνθημα τα λόγια του Θ. Κολοκοτρώνη << Θέλουμε μία Ελλάδα, που κεφαλή θα έχει τον Χριστό». Η εορτή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο και ελπίδα για μια νέα γενιά με ευγενικές αξίες και υψηλά ιδανικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων