13/01/2021 13/01/2021 Ιστορικός ήταν ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ποταμό «Hudson River» που διοργανώθηκε το απομεσήμερο της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, στην προβλήτα του ομογενειακού «Yacht Club» στο γραφικό Edgewater. Πρόκειται για τον πρώτο καθαγιασμό των Υδάτων που διοργανώθηκε στην Βόρεια Νέα Ιερσέη και ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 10:06

Αγιασμός των Υδάτων στον ποταμό Χάντσον

Διαδώστε:
Αγιασμός των Υδάτων στον ποταμό Χάντσον

Ιστορικός ήταν ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ποταμό «Hudson River» που διοργανώθηκε το απομεσήμερο της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, στην προβλήτα του ομογενειακού «Yacht Club» στο γραφικό Edgewater.

Πρόκειται για τον πρώτο καθαγιασμό των Υδάτων που διοργανώθηκε στην Βόρεια Νέα Ιερσέη και ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των πρωτεργατών αυτής της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστου Παππά και των ηγετικών στελεχών της.

Ο Αγιασμός έλαβε χώρα μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου που τελέστηκε στον ιερό ναό της Αναλήψεως και συμμετείχαν ο π. Ευάγγελος Αρτεμάκης, ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Αθανασίου του Παράμους, π. Βασίλειος Γκίκας, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Γουάικοφ, π. Πέτρος Μπαλίκας, ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον, π. Νεκτάριος Κωτρώτσος, ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου στο Piscataway, π. Παναγιώτης Λέκκας, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χολμντέιλ, οι διακόνοι Φιλόθεος και Βαρθολομαίος, καθώς επίσης και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Δεν μπορούμε να πάμε στον Ιορδάνη ποταμό, αλλά ήρθαμε στον ποταμό Hudson, για να τον ευλογήσουμε με τον Σταυρό Του, το σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της πίστεως», επεσήμανε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος υπενθυμίζοντας ότι ο αγιασμός τελείται υπό τις ευλογίες και με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

«Εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου θέλω να σας μεταφέρω την αγάπη του και τις ευλογίες του, αυτή την μεγάλη ημέρα της γιορτής των Αγίων Θεοφανείων. Εμείς πρώτη φορά τελέσαμε αυτή την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο σημείο αυτό της Νέας Ιερσέης και είμαι συγκινημένος, γιατί ανταποκριθήκατε όλοι σ’ αυτό το κάλεσμα. Ήταν μια ιδέα εκ θεού, να γίνει ο αγιασμός σ’ αυτό το σημείο του Edgewater, η οποία υλοποιήθηκε σήμερα και με τους εκλεκτούς ιερείς που ήρθαν άλλοι από μακριά και άλλοι από κοντά» επεσήμανε ο κ. Απόστολος.

Στην συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας και τον ιδιοκτήτη του «Yacht Club» κ. Γεράσιμο Στεφανίτση, ο οποίος εξασφάλισε την ανάλογη άδεια από τις τοπικές αρχές.

Η εν λόγω τελετή ήταν μια από τις πιο μαζικές που έλαβε χώρα στην βόρεια Νέα Ιερσέη την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και όλοι οι παριστάμενοι τήρησαν τα μέτρα προστασίας από τον φονικό ιό.

Με πληροφορίες από anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων