31/05/2021 31/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ιερούργησε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου, στον καθεδρικό ναό του Χιούστον. Αφορμή της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στάθηκε η συμπλήρωση πενήντα χρόνων λειτουργίας της Ορθόδοξης Σχολής Ευαγγελισμού. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα θεολογικά νοήματα τα οποία απορρέουν από την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με την...
31 Μαΐου, 2021 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 12:38

Αμερικής: Να ζούμε υπό το Φως της Ανάστασης

Διαδώστε:
Αμερικής: Να ζούμε υπό το Φως της Ανάστασης

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ιερούργησε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου, στον καθεδρικό ναό του Χιούστον. Αφορμή της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στάθηκε η συμπλήρωση πενήντα χρόνων λειτουργίας της Ορθόδοξης Σχολής Ευαγγελισμού.

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα θεολογικά νοήματα τα οποία απορρέουν από την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα.

Μεταξύ άλλων, παραλλήλισε την πόλη των Σαμαρειτών που έτρεξαν να συναντήσουν τον Κύριο Ιησού Χριστό με την κοινότητα του Χιούστον η οποία είναι φιλόξενη και μεγαλώνει χωρίς αποκλεισμούς.

Αναφέρθηκε επίσης, σε χωρία του Ευαγγελίου και στο μυστήριο του Βαπτίσματος.

Επίσης, μίλησε για αποδοχή, αγάπη και αλήθεια ακόμα και αν η ζωή βασίζεται σε ψέματα, για αυτό το Ευαγγέλιο μας καλεί να ζούμε υπό το φως της Ανάστασης. Συγκεκριμένα τόνισε την σημαντικότητα του χώρου για συζήτηση σε θέματα πίστεως η οποία θα πρέπει να είναι ανοιχτή και αποδεκτή από όλους, όπως όλοι θέλουμε να γίνουμε δεκτοί ενώπιον του Θεού. «Μόνο όταν ζούμε την πίστη μας όπως η Σαμαρείτιδα θα δούμε τι είδαν και οι ίδιοι οι μαθητές», τόνισε.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ο Κύριος μπορεί να μας δώσει την ειρήνη, την ίδια την ειρήνη του νου και όχι της καρδιάς που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη προσδοκία και κατανόηση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων