06/07/2022 06/07/2022 Με κληρικούς από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συναντήθηκε χθες, στο πλαίσιο της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τους κληρικούς να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν από κοντά τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο όσο και με...
06 Ιουλίου, 2022 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 11:00

Αμερικής σε κληρικούς: Η εν Χριστώ ενότητα, θεμέλιο κάθε πτυχής της διακονίας μας

Διαδώστε:
Αμερικής σε κληρικούς: Η εν Χριστώ ενότητα, θεμέλιο κάθε πτυχής της διακονίας μας

Με κληρικούς από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συναντήθηκε χθες, στο πλαίσιο της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τους κληρικούς να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν από κοντά τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο όσο και με Ιεράρχες. Σε αρκετούς δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πήγε από τραπέζι σε τραπέζι προκειμένου να χαιρετήσει τους κληρικούς.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: “είμαστε πρώτα και κύρια πιστοί στον Χριστό. Αλλά είμαστε επίσης μέλη του Σώματος Του, της Αγίας Εκκλησίας, και, ως εκ τούτου, είμαστε σε σχέση μεταξύ μας. Ως εκ τούτου, θέλω ο καθένας από εσάς να αισθάνεται ότι τον βλέπουν και τον ακούνε. Γιατί η ποιμαντική των κοινοτήτων μας σε τόσο διαφορετικούς και συγκρουόμενους καιρούς που ζούμε είναι μια πρόκληση. Γι’ αυτό, σε αυτό το έτος της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής μας, ανέφερα την εν Χριστώ ενότητά μας ως το θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομηθεί κάθε πτυχής της διακονίας μας».

Στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τιμήθηκε για την προσφορά του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπάκας, εφημερίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας,  για τη διακονία του στη Βυζαντινο-Λατινική Συνοικία του Λος Άντζελες.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος/ hclergylaity.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων