21/07/2020 21/07/2020 Προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία τόσο για την αδιαλλαξία που δείχνει...
21 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 8:35

Αρχιεπ. Αμερικής για Κυπριακό: “Το άδικο δεν θα μας κλείσει το στόμα”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής για Κυπριακό: “Το άδικο δεν θα μας κλείσει το στόμα”

Προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, η επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία τόσο για την αδιαλλαξία που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια στο Κυπριακό ζήτημα, όσο και για την πρόσφατη απόφαση των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Οι πέτρες της Κύπρου ακόμα, θα σηκωθούν και θα φωνάξουν για αυτήν την αδικία που έγινε, για τοσο αίμα που χύθηκε άδικα, για τόσο πόνο για τόσους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, τους τάφους των πατέρων τους τις εκκλησίες τους, τα σπίτια τους, ζωντανούς και νεκρούς πίσω“, τόνισε.

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Αρχιεπισκοπος κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε: “η Ιστορία είναι αμείλικτη. Η Ιστορία δεν έχει υποκειμενικότητα, η Ιστορία τα βλέπει όλα και τα καταγράφει όπως συμβαίνουν. Είναι ίδια νοοτροπία του κατακτητή, είναι η ίδια νοοτροπία της κατάκτησης, το σπαθί του κατακτητή, το δίκαιο του κατακτητή που διέπει και σήμερα δυστυχώς με την ίδια νοοτροπία που σήμερα η Αγία Σοφία έγινε Τζάμι”.

“Δεν θα σιωπήσουμε. Το άδικο θα μας πνίξει, αλλά δεν θα μας σκοτώσει δεν θα μας βουβάνει, δεν θα μας κλείσει το στόμα”, ανέφερε σε άλλο σημείο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων