23/10/2019 23/10/2019 To 25ο Τμήμα «Δελφοί» της AHEPA το βράδυ της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου 2019 βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Η βράβευση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρατέθηκε σε ομογενειακό εστιατόριο και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά άλλα τμήματα της AHEPA της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.   Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 8:55

Αρχιεπ: Αμερικής: « Η AHEPA δείχνει τον δρόμο»           

Διαδώστε:
Αρχιεπ: Αμερικής: « Η AHEPA δείχνει τον δρόμο»           

To 25ο Τμήμα «Δελφοί» της AHEPA το βράδυ της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου 2019 βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Η βράβευση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρατέθηκε σε ομογενειακό εστιατόριο και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά άλλα τμήματα της AHEPA της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, ο ύπατος αντιπρόεδρος Δημήτριος Κόκοτας, ο ύπατος ταμίας Σάββας Τσίβικος, ο πρώην πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του συμβουλίου της AHEPA, Νικόλαος Καρακώστας, ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καυχίτσας, η πρόεδρος της «Atlantic Bank», Νάνσυ Παπαϊωάννου και άλλοι εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

Ο εορτασμός αυτός συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και η βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου ήρθε να επιβεβαιώσει την αγαστή συνεργασία της AHEPA με την Αρχιεπισκοπή και των Τμημάτων σε όλη την επικράτεια με τις ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Όπως γράφουν οι «Αναμνήσεις» η AHEPA είναι η μόνη οργάνωση λαϊκών, η οποία διενέργησε έρανο και προσέφερε ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρώην πρόεδρος και συνάμα πρόεδρος του συμβουλίου των κυβερνητών Ηλίας Κατσός και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Ηλιόπουλος απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο την τιμητική πλακέτα του Τμήματος, ενώ ο Ηλίας Κατσός του απένειμε το βραβείο του συμβουλίου των κυβερνητών το οποίο ήταν ένας σταυραετός.

Ο κ. Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναφέρθηκε στην προσφορά της AHEPA και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις διακονίες της στην ομογένεια, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ιδιαίτερη μνεία ο Αρχιεπίσκοπος έκανε και στο φιλανθρωπικό έργο της οργάνωσης και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «όλοι μαζί» μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η AHEPA δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το σωστό δρόμο σε όλη την ομογένεια και δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται δίπλα στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στη μητέρα Εκκλησία και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής».

«Είμαι ευγνώμων για την τιμή που μου επεφύλαξε. Αν και είναι νωρίς εγώ το αποδέχομαι ως μια πρόσκληση για την πολλή δουλειά που μας περιμένει, κατέληξε.

Πηγή: anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων