13/05/2020 13/05/2020 Κυριακή αφιερωμένη στις δράσεις και το έργο της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, θα είναι η 17η Μαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. “Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της...
13 Μαΐου, 2020 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 8:12

Αρχιεπ. Αμερικής: Η ΑΧΕΠΑ βασικός πυλώνας της Ομογένειας

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Η ΑΧΕΠΑ βασικός πυλώνας της Ομογένειας

Κυριακή αφιερωμένη στις δράσεις και το έργο της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, θα είναι η 17η Μαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.
“Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν” αναφέρει στην εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
“Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, η ΑΧΕΠΑ με τα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αυτή προσφορά της” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
«Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ, Αγαπητοί μου Χριστιανοί, Χριστός Ανέστη! Christ is Risen!
Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.
Αυτό το έτος, εξαιτίας της λοιμικής πανδημίας COVID-19 δε μπορούμε όπως άλλες χρονιές, να οργανώσουμε κατάλληλες εκδηλώσεις για την προβολή της σημαντικής αποστολής της ΑΧΕΠΑ, μπορούμε όμως ολοθύμως να θυμηθούμε το έργο της ΑΧΕΠΑ, που για σχεδόν έναν αιώνα σηματοδοτεί την ελληνο-αμερικανική ιστορία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ΑΧΕΠΑ αποτέλεσε πάντοτε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ομογένειας, είτε κατά την περίοδο των αντιμεταναστευτικών επιθέσεων ως αρωγός στην προστασία της ελληνο-ορθοδόξου πίστεως, είτε στην κατασκευή και λειτουργία νοσοκομειακών και φιλανθρωπικών εγκαταστάσεων, εδώ και στην Ελλάδα, είτε στην υποστήριξη της ελευθερίας της Ελλάδας και ειδικότερα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, η ΑΧΕΠΑ με τα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αυτή προσφορά της! Μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα δουλέψουμε στο μέλλον, ακόμη περισσότερο, για την πρόοδο της Εκκλησίας και των κοινοτήτων μας, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ.
Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Οργάνωση, τα παραρτήματα και τις οικογένειες των μελών της, επιδαψιλεύοντας υγεία, ασφάλεια και έτη πολλά.
Μετά πατρικής αγάπης εν τω αναστάντι Χριστώ, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος».

Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων