11/08/2020 11/08/2020 “Η παρούσα εορτή μας υπενθυμίζει ότι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας μας είναι γραμμένο από το Θεό” αναφέρει στην εγκύκλιό του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και προσθέτει: “Έχουμε αυτή την ελπίδα και την πίστη, ακόμα κι όταν γινόμαστε μάρτυρες της βαναυσότητας εναντίον της Μεγάλης Εκκλησίας της Αγίας...
11 Αυγούστου, 2020 - 8:57

Αρχιεπ. Αμερικής: Η Μεγάλη Εκκλησία υποφέρει επί γης

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Η Μεγάλη Εκκλησία υποφέρει επί γης

“Η παρούσα εορτή μας υπενθυμίζει ότι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας μας είναι γραμμένο από το Θεό” αναφέρει στην εγκύκλιό του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και προσθέτει: “Έχουμε αυτή την ελπίδα και την πίστη, ακόμα κι όταν γινόμαστε μάρτυρες της βαναυσότητας εναντίον της Μεγάλης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Η Μεγάλη Εκκλησία υποφέρει επί γης· αλλά στον ουρανό η Βασίλισσα στέκει στα δεξιά του Υιού της και Θεού μας”

“Ας αποτελέσει το φετινό “μικρό Πάσχα”, η αγία εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μία υπενθύμιση σε όλους μας πως οτιδήποτε κι αν έρθει στο διάβα της ζωής μας, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να αναιρέσει το θέλημα του Θεού” υπογραμμίζει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΥΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

“Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου,

ἐν ἱματισμῷ διαχρύσῳ περιβεβλημένη, πεποικιλμένη”

(Ψαλμ. 44, 10).

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Ιεράρχες, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, αγαπημένα τέκνα της Θεοτόκου,

Σήμερα είναι πραγματικά μία ημέρα δόξας, καθώς η Μητέρα του Θεού μας ενθρονίζεται ως Βασίλισσα των Ουρανών και Μεσίτρια για όλο τον κόσμο! Με τη χάρη του Υιού της και Κυρίου μας γίνεται δεκτή στα επουράνια για να ζήσει εκεί για πάντα ως διαρκής υπενθύμιση της υπόσχεσης για την Ανάσταση όλης της ανθρωπότητας.

Κι εμείς, που είμαστε αδελφοί και αδελφές με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και μεταξύ μας, είμαστε ταυτόχρονα τέκνα της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας εξ υιοθεσίας. Αυτή είναι όντως η μητέρα μας, σ’ αυτήν στηριζόμαστε όλοι και την μακαρίζουμε όπως έκανε και η ανώνυμη εκείνη γυναίκα που αναφώνησε: “Μακαρία ἡ κοιλία ἡ βαστάσασά σε και μαστοί οὕς ἐθήλασας” (Λουκ. 11, 27).

Διότι η Θεοτόκος αποτελεί την τελειότερη εικόνα της Εκκλησίας, της αγνής και παρθένου νύμφης του Χριστού. Η Εκκλησία θαυματουργικά γεννά όλους μας δια του Αγίου Βαπτίσματος, μας τρέφει και μας συντηρεί από το Σώμα Της με το γάλα της διδασκαλίας των Πατέρων που ρέει εξ αυτής και με το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του Χριστού “τό μηδέποτε δαπανώμενον”.

Η παρούσα εορτή μας υπενθυμίζει ότι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας μας είναι γραμμένο από το Θεό. Έχουμε αυτή την ελπίδα και την πίστη, ακόμα κι όταν γινόμαστε μάρτυρες της βαναυσότητας εναντίον της Μεγάλης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Η Μεγάλη Εκκλησία υποφέρει επί γης· αλλά στον ουρανό η Βασίλισσα στέκει στα δεξιά του Υιού της και Θεού μας. Εκεί, βασιλεύει “ἐν ἱματισμῷ διαχρύσῳ περιβεβλημένη καί πεποικιλμένη”. Ας αποτελέσει το φετινό “μικρό Πάσχα”, η αγία εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μία υπενθύμιση σε όλους μας πως οτιδήποτε κι αν έρθει στο διάβα της ζωής μας, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να αναιρέσει το θέλημα του Θεού. Η Εκκλησία είναι και πάντοτε θα είναι νικηφόρα δια της χάριτος, της κυριαρχίας και της δύναμης “τοῦ μήτραν οἰκήσαντος ἀειπάρθενον” (Κοντάκιον της Εορτής).

Με πατρική εν Χριστώ τω Κυρίω ημών αγάπη

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων