14/05/2020 14/05/2020 “Μὴ κρίνετε κατ ̓ ὄψιν, ἀλλὰ τὴν δικαίαν κρίσιν κρίνατε”. Στο ευαγγελικό αυτό ανάγνωσμα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος στο μήνυμά του για τον εορτή της Μεσοπεντηκοστής, τονίζοντας ότι ο Κύριος διακρίνει μεταξύ της ουσίας της και της επιφανείας της πίστης. “Αυτό είναι ένα σημαντικό και θετικό μήνυμα για εμάς, ειδικά σε αυτή τη...
14 Μαΐου, 2020 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 9:02

Αρχιεπ. Αμερικής: Να δούμε την ουσία της πίστης μας

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Να δούμε την ουσία της πίστης μας

“Μὴ κρίνετε κατ ̓ ὄψιν, ἀλλὰ τὴν δικαίαν κρίσιν κρίνατε”. Στο ευαγγελικό αυτό ανάγνωσμα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος στο μήνυμά του για τον εορτή της Μεσοπεντηκοστής, τονίζοντας ότι ο Κύριος διακρίνει μεταξύ της ουσίας της και της επιφανείας της πίστης.
“Αυτό είναι ένα σημαντικό και θετικό μήνυμα για εμάς, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Υπάρχουν μερικοί, που από τους φόβους και το άγχος τους, προσκολλώνται στη μορφή της θρησκείας, όπως και οι σύγχρονοι του Κυρίου μας. Έχουν τυφλωθεί με το νόημα των εθίμων, των συμβόλων και των πρακτικών μας, επειδή βρίσκουν άνεση σε τέτοιες εξωτερικές μορφές” αναφέρει , προσθέτοντας ότι ο Κύριος μα καλεί να «κρίνουμε με μια δίκαιη κρίση», όχι βασισμένη σε μια επιφανειακή ανάγνωση της πίστης μας, αλλά στη βαθύτερη σημασία του τι σημαίνει η πίστη μας.
“Ειδικά καθώς μπαίνουμε σε μια εποχή που πρέπει να ανοίξουμε εκ νέου τις Εκκλησίες μας σε όλη τη χώρα με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, και με διαφορετικές νομικές απαιτήσεις και μέτρα, η πρόκληση είναι να ζήσουμε την πίστη μας αυθεντικά και βαθιά”.
“Δεν είναι καιρός για καλλωπιστική Ορθοδοξία” τονίζει υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η στιγμή να πάμε στη ρίζα, στην ουσία, στον πυρήνα και στην καρδιά της Παράδοσής μας, με ένα κεφαλαίο “Π.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων