29/04/2021 29/04/2021 Η επερχόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2021, η επίλυση στο φλέγον ζήτημα του Προγράμματος Συνταξιοδότησης Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη και οι εκδηλώσεις για την 200η Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ήταν τα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική...
29 Απριλίου, 2021 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 17:43

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Διεξήχθη το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Διεξήχθη το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο

Η επερχόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2021, η επίλυση στο φλέγον ζήτημα του Προγράμματος Συνταξιοδότησης Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη και οι εκδηλώσεις για την 200η Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ήταν τα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η συνεδρίαση διεξήχθη την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης κατόπιν σύγκλησης της Επιτροπής από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Μετά την ανάπεμψη προσευχής κατά την έναρξη του συνεδρίασης, ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος επισήμανε τον λαμπρό εορτασμό του φετινού Πάσχα σε σχέση με πέρυσι, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός σχετικά με την πανδημία.

Ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κατσιματίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τον συντονισμό των πρόσφατων εκδηλώσεων για την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Επίσης, προέτρεψε όλα τα μέλη να αρχίσουν τον προγραμματισμό και την διοργάνωση των εκδηλώσεων για την επερχόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την εκατοστή επέτειο από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και την σύγκληση της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης το καλοκαίρι του 2022 στη Νέα Υόρκη.

Ο Άρχων Μιχαήλ Ψαρός, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Καταστατικό Χάρτη, αναφέρθηκε στην σύσταση της Επιτροπής. Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα ζητά και θα αναπτύσσει προτάσεις για το πώς μπορεί να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί ο ισχύων Χάρτης. Αυτές οι προτάσεις θα υποβάλλονται στη συνέχεια για εξέταση, καθώς οι εργασίες για την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη είναι σε εξέλιξη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακολούθως, θα συστήσει μία Μικτή Επιτροπή από εκπροσώπους της Μητρός Εκκλησίας και της Ι. Αρχιεπισκοπής με στόχο την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη.

Ο π. Τζέιμς Γκρεανίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευεργετημάτων της Αρχιεπισκοπής, έκανε έκθεση για τη λύση που επιτεύχθηκε. Ευχαρίστησε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο ο οποίος είχε την πρόνοια της θέσπισης του συνταξιοδοτικού προγράμματος, αλλά και τον σημερινό Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος τελικά επέλυσε το πρόβλημα έπειτα από τόσα χρόνια.

Η ταμίας Ελένη Άλλεν και ο Λάζαρος Κύρκος, πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών, έδωσαν αναφορά για την πορεία των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής και είπαν ότι παραμένει δυνατή ακόμα και εν μέσω της πανδημίας χάρη στην υποστήριξη των κοινοτήτων και στα μέτρα ελέγχου εξόδων που έχει υιοθετήσει η Αρχιεπισκοπή.

Η Μαρία Στεφανή, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, μίλησε για τα καινούργια πρότυπα οικονομικών ελέγχων για όλες τις Μητροπόλεις, τα οποία είναι σπουδαίας σημασίας γιατί θα συμβάλλουν στον έλεγχο, αναφορά και διαφάνεια ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής, αλλά και για την κατανόηση της οικονομικής κατάστασης της Εκκλησίας της Αμερικής.

Ο γενικός νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής αναφέρθηκε σε νομικής φύσεως θέματα και σε κάποιες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

 

Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων